În ultimii cinci ani, standardul de îngrijire pentru tratamentul mai multor tipuri de cancer a făcut o schimbare decisă înspre sistemul imunitar al pacientului, pentru a ataca boala. Spectrul complet de imunoterapii disponibile sunt administrate la Universitatea din Chicago, unde cercetatorii formeaza viitorul tratamentului de cancer din toate unghiurile. Studiul s-a concentrat pe rolul microbiomei umane, care a intrat în studiu clinic de fază 1. Căutarea biomarkerilor, este concepută pentru a viza mai bine pacienții care vor răspunde la terapii specifice. Moleculele precis proiectate, încă în primele etape de dezvoltare, ar putea permite ca terapiile să fie transmise direct tumorilor, mai degrabă decât sistemic, reducând efectele secundare toxice sau autoimune. O noua intelegere a biologiei de baza a sistemului limfatic are potentialul, mai departe pe drum, de a aduce imunoterapii la mai multi pacienti.
Acest studiu nu este disponibil pentru toate tipurile de cancer
Imunoterapia este disponibilă numai pentru anumite tipuri de cancer. Anul trecut, intr-un editorial din STAT, doi oncologi de la Oregon Health & Science University au estimat ca doua treimi dintre americanii ce sunt preconizati a se imblnavi de cancer urmeaza sa moara de unul care in prezent nu are optiuni aprobate pentru imunoterapie, iar sistemul imunitar al pacienților nu răspunde la tratament. Unii pacienți au efecte secundare toxice care pot pune capăt terapiei sau pot fi fatale. Costul tratamentului poate fi de sute de mii de dolari, iar acoperirea de asigurare nu este sigură.
Imunoterapia e un tratament care se foloseste de sistemul imunitar pentru a lupta impotriva anumitor boli, printre care si cancerul.
Acest lucru se poate realiza prin stimularea sistemului imunitar astfel incat sa atace mai puternic celulele canceroase, dar si prin oferirea unor componente fabricate sistemului imunitar, cum ar fi proteinele. Imunoterapia nu este insa la fel de eficienta pentru toate tipurile de cancer.