Agricultura

Cum sa obtii siloz calitativ – recomandari de la specialistii Super Farm Land

Atunci cand vine vorba despre asigurarea silozului necesar la ferma ta, cu siguranta ca esti atent la orice te-ar putea ajuta in acest sens. Poate ca esti un fermier cu experienta si te intereseaza sa afli o cale eficienta de a obtine siloz de buna calitatea. Dar poate esti la inceput de drum si nu prea ai cunostinte in domeniu. Desi comandarea celor necesare pentru a-l face dintr-un magazin de profil este la indemana, gandesti ca nu ar strica sa afli despre cum poti face personal mai departe siloz bun.

Desigur ca este necesar, insa nu si suficient sa stii cum sa obtii siloz bun. Pe mai departe trebuie sa te informezi legat de cum il poti pastra si proteja mai bine. In ajutorul tau vin specialistii Super Farm Land care iti impartasesc din cunostintele lor despre cum poti face toate acestea, respectiv despre cum trebuie sa folosesti folia siloz ca sa obtii un produs rezistent. De altfel, acestia iti pun la dispozitie pe site-ul lor superfarmland.com folie siloz pe care o poti folosi cu incredere in obtinerea silozului propriu zis.

Cateva informatii utile cu privire la siloz

In obtinerea furajului insilozat, se are in vedere in proces complex, ce vizeaza fermentatia acida de plante fie partial uscate, fie umede, insa intr-un mediu anaerob.

Silozul are continut de substante nutritive, acestea fiind deosebit de folositoare mai ales pe timp de iarna pentru animalele din ferma.

Atunci cand realizezi recolta, conteaza foarte mult ca plantele pe care le folosesti sa prezinte o stare fiziologica deosebita, pentru a reduce pe cat posibil din pierderile de substante nutritive. Ce inseamna un siloz calitativ? Ei bine, acestea este reprezentat de bucati de plante mici, iar cele mari in cantitati minime. Daca s-ar putea ca in intreaga compozitie a silozului un procent de sub 10 sa fie reprezentat de acestea – cel mult, ar fi excelent.  

Cum poti obtine siloz de calitate?

Exista o serie de pasi pe care trebuie sa ii urmezi daca doresti sa obtii siloz de calitate, dupa cum aflam si de la specialistii Super Farm Land.

In primul rand, terenul pe care cultivi silozul trebuie sa fie unul fertil. Apoi, semintele pe care le utilizezi trebuie sa fie foarte calitative pentru a aduce rod bun. Conteaza enorm perioada de recolta. Raporteaza-te la tipul plantei pentru a determina deci perioada corecta. Referitor la tocatura, aceasta e de preferat sa fie de 2 cm.

Inca un aspect asupra caruia atrag atentia specialistii se refera la timpul de insolizare. Este ideal ca aceasta operatiune sa se desfasoare in timpul cel mai scurt dupa recoltare. Fiecare tip de cultura are un anumit timp de insolizare, legat de care trebuie sa fii in tema.

Spre exemplu, nivelul de insolizare a gramineelor verzi de tipul leguminoaselor, lucerna sau trifoiul rosu prezinta o insolizare destul de dificila.

Motivele pentru care este necesar a folosi folie siloz, de preferat din portofoliul site-ului superfarmland.com, sunt multiple. Mai ales pentru faptul ca reuseste sa ofere o protectie sporita silozului aceasta constituie o alegere optima. Totodata este de remarcat calitatea inalta si rezistenta pe care o prezinta in timp.

In acest sens, specialistii au in vedere producerea de folii siloz prin tehnici moderne de extrudare, ce au la baza doar materii prime performante. Prezinta astfel calitati impermeabile, iar ruperea se realizeaza mai greu. Intra pe site-ul superfarmland.com pentru a afla mai multe despre aceste produse si pentru a comanda cantitatea potrivita.

Spread the love

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You may also like