Connect with us

Hi, what are you looking for?

Agricultura

Cele mai bune modele de semănătoare manuală pentru suprafețe mici

dispozitiv de imprastiat WE_B 800 px

Cele mai bune modele de semănătoare manuală pentru suprafețe mici sunt Dispozitivul de împrăștiat semințe, fertilizatori și nisip pe baterii  WE-B Wolf-Garten și semănătoarea manuală EA-M de la același producător. Fiecare dintre ele te poate ajuta în felul său și cu siguranță trebuie să alegi între ele, dacă ai numai gazon sau numai grădină de legume, așa că le vom descrie pe rând.

Dispozitiv de împrăștiat pe baterii WE-B Wolf-Garten, pentru semințe, nisip și fertilizatori

Dispozitivul este ușor (1.5 kg gol), simplu de purtat, iar împrăștierea se face cu ajutorul unui mic motoraș alimentat de baterii și este destul de uniformă.

Este conceput pentru suprafețe mici, până în 750 mp, având un raport calitate-preț perfect: îl cumperi pentru o sumă în jur de 200 lei cu tot cu transport, îl folosești ani la rând și împrăștii totul ușor și uniform. Pentru cei care au de împrăștiat semințe de gazon, dar mai ales pentru fertilizări repetate, este dispozitivul perfect.

Sigur, te poți gândi și la un dispozitiv mecanic, cu mâner, tot de purtat, dar în cazul WE-B împrăștierea se face uniform, în parametrii stabiliți de tine și folosind puterea motorașului acționat d ebaterii, în timp ce la un împrăștietor clasic, de împins, împrăștierea se face prin cădere, depinzând și de ritmul de deplasare al purtătorului.

Așa cum menționam și în titlu, WE-B este o semănătoare manuală, în sensul că este purtat cu mâna, dar de fapt semințele, nisipul sau fertilizatorii sunt distribuiți cu ajutorul unui mic motoraș electric, alimentat de  4 baterii banale, pe care le găsești la orice chioșc sau supermarket: tip R6 AA.

Raza de distribuire a semintelor este între 0.5 și 2.5 m.

Poți seta din butoanele aparatului atât viteza de împrăștiere, cât și lățimea de împrăștiere, ceea ce te ajută la răspândirea uniformă, în acord cu ritmul tău de lucru.

Dispozitiv de imprastiat seminte, fertilizatori si nisip pe baterii WE-B Wolf-Garten

Semănătoare manuală EA-M Wolf-Garten

Semănătoarea manuală EA-M este unealta perfectă pentru a semăna uniform, în rânduri drepte. Dacă îți cumperi și coada MultiStar, care se potrivește majorității uneltelor de grădinărit Wolf-Garten, îți garantăm însămânțări simple, rapide și fără dureri de spate.

Spre deosebire de dispozitivul pe baterii de mai sus, această semănătoare EA-M este ideală pentru grădina de legume sau de flori, adică oricunde ai nevoie de plantări la distanțe egale și în rânduri drepte.

Semănătoarea este confecționată din plastic rezitent, cu excepția capătului de coadă metalic.  Cu această semănătoare poți planta semințe de la cele mai mici, pană la mărimea unui bob de mazăre. Este ideal ca semințele să fie rotunde, pentru că cele cu colțuri, cum este porumbul, pot bloca ocazional semănătoarea. Chiar și așa, deblocarea este facilă, așa că poți încerca și la porumb.

Cum o folosești? Mai întâi testeaz-o în afară câmpului. Umple compartimetele cu diferite tipuri de semințe, setează o mărime de sămânță, din cele 6 trepte disponibile, și vezi ce se întâmplă, pe o masă sau pe o suprafață de beton, de unde poți recupera semințele. Nu este nimic complicat, este vorba despre îndemânare și răbdare.

Un alt mare avantaj, pe lângă însămânțarea în rânduri drepte și la distanțe egale, este plantarea din poziție verticală, neaplecat – foarte importantă dacă vrei să îți protejezi spatele.

Semanatoare manuala EA-M Wolf-Garten

Ambele dispozitive de semănat sunt disponibile pe Magazin Sporul Casei, magazin online specializat pe unelte și utilaje pentru gradină, mic mobilier și instalații sanitare. 

Wolf-Garten este unul dintre cei mai mari producători de unelte și utilaje pentru grădinărit din Europa. Toate unelte și utilajele sunt produse în Germania și au perioade de garanție până la 10 ani sau mai mult (mai ales uneltele de mână), garanție extinsă ce a rezultat firesc din perioadele de testere intensivă și extensivă a uneltelor pe toate tipurile de teren, pe toate continentele, de la înființarea companiei și până astăzi.


Spread the love
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement

You May Also Like

Casa si Gradina

Decorarea locuintei sau a oricarui tip de spatiu, nu presupune doar alegerea pieselor de mobilier, a covoarelor, perdelelor, draperiilor etc, ci pleaca in primul...

Food & Drinks

Este cunoscut faptul ca mierea, indiferent de tipul ei – monoflora, poliflora sau non-florala, are beneficii importante asupra organismulu, iar cantitatea consumata nu trebuie...

Diverse

Prezentul este caracterizat de tehnologie avansata, care ne permite o multitudine de lucruri: de la a citi despre fenomenele lumii, de a afla despre...

Business

Sporturile nautice si plimbarile in larg, precum si pescuitul, se numara printre activitatile preferate ale multora dintre noi, iar dotarea mijloacelor de transport cu...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.