foraje puturi ilfov

Foraje puturi Ilfov – ce presupun si cum se desfasoara lucrarile de foraje?

Oricare ar fi tipul proiectului – realizarea unei surse de apa pentru o locuinta, unitate de cazare sau orice alt tip de utilizare, serviciile de foraje puturi Ilfov sunt disponibile pentru clientii persoane fizice sau juridice, oricare ar fi dimensiunea putului forat. 

Lucrarile de foraj sunt ample, fiind obligatoriu sa fie efectuate de catre profesionisti, deoarece doar companiile acreditate dispun de echipamentele, utilajele si tehnologia de lucru pentru forarea la adancimi mici, medii si mari, in functie de proiect. 

Foraje puturi Ilfov – care sunt tipologiile de lucrari realizate prin foraj?

Este foarte posibil ca solicitantii sa nu cunoasca exact ce anume au nevoie: adancimea putului forat, tipul de lucrare si alte detalii tehnice, informatii pe care echipa de lucru le poate comunica fiecarui client, in functie de proiectul transmis.

 • Realizarea unei fantani

O fantana reprezinta modalitatea clasica de a accesa apa, fiind cea mai buna variante pentru a exploata apa. Acestea sunt realizate fie de firmele de foraj, daca ofera aceasta optiune, fie de fantanari. 

 • Putul forat

Puturile forate sunt lucrari necesare atunci cand panza de apa este mai mare de 20 de metri, apa fiind scoasa cu ajutorul pompelor submersibile. 

Persoanele interesate de forajul unui put trebuie sa cunoasca mai multe detalii, incepand cu trasaturile zonei – ce tip de sol predomina (lutos, pietros), care este cea mai apropiata surpa de apa, care este distanta dintre aceasta sursa si un lac, rau. In mod evident, pentru efectuarea acestei cercetari, este recomandat sa se apeleze la un specialist care poate realiza un studiu hidrogeologic. 

Mai apoi, pentru lucrarile de foraj, este nevoie de contactarea unei echipe de profesionisti. Alegerea firmei nu se va face in functie de pret, intrucat nici costurile mici si nici cele mari nu reflecta calitatea lucrarii, ci mai degraba in functie de experienta si utilajele pe care echipa de lucru de utilizeaza. Firmele specializate in toata gama de servicii – foraje si intretinere, denisipare – au in dotare toate resursele  – personal calificat, echipamente de lucru si echipate pentru lucrari specifice, astfel incat serviciile sa fie realizate ireprosabil.

 

Cum se desfasoara lucrarile de foraje puturi Ilfov?

Puturile forate nu sunt simple gauri sapatde in pamant, pentru efectuarea acestora fiind nevoie de anumite operatii tehnologice. Atunci cand se apeleaza la serviciile de foraje puturi Ilfov, este important sa fie cunoscute anumite detalii, dupa cum urmeaza: 

 • Obtinerea informatiilor despre caracteristicile hidro-geologice ale zonei: numarul fantanilor si puturilor existente in zona (la vecini), adancimea panzelor de apa, calitatea apei, tipurile de sol (inclusiv cel situat in adancime).
 • Solicitarea serviciilor profesioniste ale unei firme de foraj, fiind singura optiune pentru efectuarea corecta a unui put.
 • Incheierea contractului, deoarece semnarea acestuia este o etapa extrem de importanta, pentru a beneficia de lucrari profesionale, cu garantie, respectiv predarea la timpul stabilit, la pretul stabilit inainte de inceperea lucrarilor.
 • Demararea activitatilor de foraj, forarea gropii primare, care necesita cateva zile.
 • Efectuarea operatiunii de carotaj electric – pe care o realizeaza, de regula, alta firme decat cea de foraj.  

Odata de geologul care a realizat carotajul confirma ca rezultatul este pozitiv, lucrarile de foraj pot fi continuate.

Finalizarea forajului presupune:

 • Realizarea tubajului (cu tevi);
 • Echipare cu filtre;
 • Efectuarea lucrarii de denisipare (pomparea apei din put, cu scopul de a scoate nisipul de la nivelul zonei de captare);
 • Curatarea zonei de lucru si predarea lucrarii. 

Pentru foraje puturi Ilfov, puteti solicita o oferta si de la Foraje Puturi Construct, care realizeaza lucrari de foraje, denisipari, in Bucuresti si imprejurimi. 

Date utile Foraje Puturi Construct

Telefon – 0754 77 67 02 / 0721 43 88 91 / 0784 33 89 24

Mail – contact@foraje-puturi-construct.ro  

Website – www.foraje-puturi-construct.ro


Spread the love

One Reply to “Foraje puturi Ilfov – ce presupun si cum se desfasoara lucrarile de foraje?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.