Connect with us

Hi, what are you looking for?

Auto si Moto

Foraje puturi Ilfov – cum se obtine apa limpede pentru utilizare rezidentiala sau industriala?

foraje puturi ilfov

Procedurile de lucru pentru foraje puturi Ilfov se diferentiaza prin modalitatea de executie, materialele folosite pentru a realiza tubarea, precum si prin tipurile de utilaje necesare. De altfel, detaliile de lucru sunt stabilite in functie de adancimea la care se va face forajul – debitul necesar, respectiv diametrul forajului.

Principalele diferente intre lucrarile de foraj puturi Ilfov – Care este adancimea recomandata?

Pentru ca proiectul de foraj sa fie realizat corect si cu toate aprobarile necesare, mai ales pentru cei care au nevoie de acest serviciu pentru prima data, se impune colaborarea cu un profesionist. Echipele specializate ale firmelor profi de foraje puturi Ilfov ofera servicii complete, de la consultanta si proiectare si pana la predarea lucrarii realizate, cu garantia aferenta.

beneficii foraje puturi

Asadar, desi scopul final este acelasi – alimentarea cu apa – executia forajelor difera de la o solicitare la alta. Va fi considerata necesitatea de utilizare pentru a determina dimensiunea forajului, astfel:

 • Foraje specifice gospodariilor si foraje pentru firme

Pentru aceste doua tipuri de foraje, se va fora la adancimi mici si medii si se va avea in vedere izolarea acviferului freatic, care contine impuritati.

 • Foraje pentru irigatii si foraje pentru alimentarea cu apa a unei asezari rurale

Pentru executia forajelor pentru irigatii si alte proiecte de amploare mare este nevoie de materiale rezistente si saparea unui foraj cu diametru mare. Forajele de mare adancime necesita preluarea in totalitate a apei disponibile in acvifer, iar pierderile de sarcina hidraulica sunt excluse.

Pentru constructia forajelor de toate categoriile este nevoie de studiul hidrogeologic si obtinerea avizului de la Apele Romane.

Procedurile respectate de profesionisti – In ce consta lucrarile de foraje puturi Ilfov?

O persoana desemnata pentru analiza solicitarii furnizeaza clientilor detaliile de lucru, precum durata, materiale necesare, costuri. Odata stabilite toate acestea, se va proceda la demararea lucrarilor pentru executia proiectului. Santierul va fi supervizat in permanenta de inginerul expert in foraje, singura persoana avizata pentru a lua deciziile de constructie.

Printre deciziile proiectelor de foraje fantani se numara urmatoarele:

 • Adancimea la care se va opri saparare;
 • Identificarea litologiei solului;
 • Diametrul forajului;
 • Tipul filtrelor potrivite si pozitia de instalare a acestora;
 • Pozitionarea centrorilor;
 • Realizarea recomandarilor de echipare.

De asemenea, este extrem de importanta identificarea granulatiei pietrisului pentru filtrare si masurarea pozitiei acestuia, astfel incat echipa de foraj fantani sa cimenteze la dimensiunile corecte.

Pentru ca apa sa fie limpede, vor fi stabilite operatiunile pentru purificarea totala a apei extrase, la fel cum vor fi efectuate masuratorile de denivelare si de debit, informatii utile pentru realizarea si completarea fisei forajului.

Mai apoi, proiectul este predat utilizatorilor, cu indicatiile de exploatare foraje apa si alte recomandari specifice.

VEZI SI -> Foraje puturi Ilfov – ce presupun si cum se desfasoara lucrarile de foraje?

Conditii de potabilitate – Cum se decide daca apa din foraj este potabila?

Specialistii in foraje fantani sunt cei in masura sa determine daca apa extrasa este potabila. Decizia este luata in functie de cateva caracteristici – analiza de laborator a apei:

 • Apa trebuie sa fie incolora, inodora, insipida;
 • Trebuie sa contina saruri de calciu, care determina totodata si duritatea apei;
 • Nu trebuie sa contina substante chimice peste limita permisa;
 • Nu trebuie sa contina microorganisme patogene, iar microflora saprofita trebuie sa fie prezenta in cantitate extrem de redusa;

La predarea forajului, inginerul le va comunica utilizatorilor si recomandarile de exploatare pentru buna functionare a acestuia, precum si termenii garantiei pentru proiect.

Foraje Puturi Construct este una dintre firmele care executa pentru persoane fizice si persoane juridice lucrari de denisipari si foraje puturi Ilfov, dar si in restul tarii, la cerere.


Date de contact:

Telefon – 0754 77 67 02 / 0721 43 88 91 / 0784 33 89 24

Mail – contact@foraje-puturi-construct.ro 

Site web – www.foraje-puturi-construct.ro 

Spread the love
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement

You May Also Like

Casa si Gradina

Decorarea locuintei sau a oricarui tip de spatiu, nu presupune doar alegerea pieselor de mobilier, a covoarelor, perdelelor, draperiilor etc, ci pleaca in primul...

Food & Drinks

Este cunoscut faptul ca mierea, indiferent de tipul ei – monoflora, poliflora sau non-florala, are beneficii importante asupra organismulu, iar cantitatea consumata nu trebuie...

Diverse

Prezentul este caracterizat de tehnologie avansata, care ne permite o multitudine de lucruri: de la a citi despre fenomenele lumii, de a afla despre...

Agricultura

Cele mai bune modele de semănătoare manuală pentru suprafețe mici sunt Dispozitivul de împrăștiat semințe, fertilizatori și nisip pe baterii  WE-B Wolf-Garten și semănătoarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.