Terapia prin plutire – o solutie moderna pentru probleme moderne!
Depresia este mai mult decat o zi in care nu avem o stare de spirit buna, reprezinta o conditie care trebuie tratata corespunzator, fiind evaluata drept cea mai frecventa tulburare mentala. In prezent, peste 300 de milioane de persoane de varste diferite sunt afectate de simptomele acestei tulburari, fiind corelata si cu atacurile de panica si anxietatea. Din cauza acestor statistici alarmante, sunt demarate constant campanii de constientizare, care includ directii si solutii clare pentru interventia in timp util: psihoterapie, introducerea activitatilor fizice in rutina zilnica, masaj, aromaterapie si terapia prin plutire.
Primul pas catre vindecare – identificarea simptomelor unei boli tacute
Citim frecvent articole care pun in lumina faptul ca depresia este o tulburare care tace, care nu este vizibila nici pentru cel in suferinta. Ca explicatie medicala, depresia se manifesta astfel: fiecare gand si emotie pe care o persoana le are determina creierul sa secrete, din punct de vedere chimic neurotransmitatorii corespondenti. In cazul persoanelor care sufera de depresie, serotonina si dopamina sunt deficitare.
Iar aici intervine informarea – identificarea simptomelor specifice, care se manifesta diferite, de la o persoana la alta: tulburari de somn (insomnii sau somnolenta pe tot parcursul zilei), pierderea motivatiei, emotii negative, schimbarea apetitului, insa nu este cazul ca aceste simptome sa fie exclusiv cauza depresiei.
Din cauza gamei vaste de simptome pe care le cauzeaza, orice persoana cu antecedente, care a dezvolta o predispozitie spre depresie trebuie sa ingrijeasca aceasta conditie, insemnand in primul rand reglarea programului zilnic – de somn, mesela ore fixe, crearea unui sistem care include relaxarea dupa programul de lucru. Terapia prin plutire este recomandata pentru tratamentul tulburarilor de somn, fiind un remediu excelent pentru insomniaci, dar si pentru cei care resimt efectele neplacute ale oboselii cronice. Totodata, este recomandata si pentru persoanele stresate, pentru anxietate, pentru cei cu tulburari de alimentati si chiar pentru tratarea ADHD-ului.
Cum stim cine are depresie?
Diagnosticul de depresie nu se pune “dupa ureche”, ci necesita contactarea unui specialist – o vizita la medicul de familie poate fi primul pas, urmand ca mai apoi, sa fie ales si un terapeut.
De fapt, evaluarea depresiei se face urmand niste pasi rigurosi, incepand cu analize generale fizice, apropierea si comunicarea cu pacientul intr-un cadru profesionist si identificarea, alaturi de acesta, situatiilor stresante, socurilor emotionale, pe care, cel mai probabil nu le-a constientizat si analizat la respectivul moment.
Tratementul depresiei insa este un proces amplu, care inseamna cooperare intre persoana afectata si medici, iar cel mai mare aport pentru vindecare il are schimbarea stilului de viata si integrarea practicilor de relaxare in rutina saptamanala.
Ce cauzeaza depresia?
Cauzele unei boli atat de complexe nu pot fi adunate si listate clar, deoarece poate fi orice: o despartire, un divort, pierderea unei persoane dragi, o perioada prelungita de stres, episoade abuzive de-a lungul vietii, violenta etc.
Practic, orice dezechilibru emotional, corelat cu stres poate transforma o persoana perfect sanatoasa intr-una cu predispozitie spre depresie.
O abordare moderna pentru relaxarea fizica si psihica – beneficiile terapiei prin plutire
Inotul si hidromasajul sunt deja doua dintre practicile utilizate de persoanele anxioase, stresate sau cu predispozitie spre depresie, insa terapia prin plutire este un concept care imbina toate beneficiile faptului de a pluti, cu un cadru deosebit de relaxant – lumina si sunete ambientale.
Sarea Epsom este ideala pentru relaxarea corpului si ameliorarea durerilor musculare.
Efectele benefice ale terapiei difera de la o persoana la alta si de la sedinta la sedinta, insa chiar si cei familiarizati deja cu terapia afirma ca fiecare sedinta este unica, dar placuta de fiecare data.
Sarea amara sau sarea Epsom – sulfatul de magneziu – este inca una dintre resursele uimitoare pe care ni le ofera natura, avand o vasta arie de aplicabilitate, de la catifelarea pielii, la calmarea durerilor si pana la reducerea stresului. Asadar, se poate observa cu usurinta capacitatea de vindecare pe diferite niveluri pe care sarea Epsom le ofera in cadrul terapiei prin plutire.
Terapia prin plutire – beneficii de moment cu efecte pe termen lung
Ca orice terapie alternativa, desi efectele sunt simtite pe moment, pentru ca trupul si mintea sa raspunda afirmativ terapiei prin plutire, este necesar sa efectuati mai multe sedinte. Spre deosebire de alte terapii insa, cea prin plutire se remarca prin eficienta in tratamentul diferitelor tulburari, pentru reducerea tensiunii si durerilor musculare – pentru sportivii de performanta. Toate avantajele au fost demonstrate si prin analiza unui studiu realizat pe numar dat de respondenti, a caror conditie de anxietate sau depresie s-a imbunatatit considerabil dupa efectuarea sedintelor:
– relaxarea fizica si psihica;
– deconectarea pentru cateva zeci de minute de la ritmul alert al vietii;
– reglarea programului de somn;
– ameliorarea durerii fizice;
– remedierea anxietatii si implicit reducerea atacurilor de panica.
Happy Float este unul dintre centrele care asigura sedinte profesioniste de terapie prin plutire. Centrul isi desfasoara activitatea in Bucuresti si se bucura deja de aprecierea clientilor. Puteti afla mai multe accesand site-ul de prezentare (www.happyfloat.ro) sau puteti intra in legatura cu unul dintre operatori: telefonic (0786 428 221 / 0726 605 425) sau online (office@happyfloat.ro)