Atunci cand locuiti la curte, in zone unde infrastructura nu este foarte bine dezvoltata si nu exista acces la apa curenta si canalizare, alimentarea cu apa a propiei gospodarii poate deveni o mare problema. Si daca mai punem la socoteala si faptul ca se efectueaza proceduri de irigatii, atunci situatia se complica si mai mult. Din fericire, tehnologia folosita in crearea unui hidrofor a facut posibila racordarea la apa curata si potabila intr-o maniera extrem de facila.
Cum alegi un hidrofor de calitate?
Cand spunem hidrofor de calitate, ne referim in primul rand la o eficienta sub raport calitate pret, dar si durabilitatea in timp si accesul la piese de schimb, atunci cand este cazul.
Echipa magazinului online shop-einstal.ro este atent instruita astfel incat sa va poata oferi cele mai bune solutii in functie de bugetul de care dispuneti si de caracteristicile spatiului unde urmeaza sa fie montat hidroforul. Ce ar fi un hidrofor care sa consume multa energie electrica si care sa produca si foarte mult zgomot? Un cosmar, nu-i asa? De aceea, o discutie preliminara cu un specialist este deosebit de importanta.
Hidrofor de suprafata sau hidrofor de adancime?
Hidrofoarele, indiferent de tipul acestora, incorporeaza un mecanism simplu prin care sustrage apa, apoi o filtreaza si o pompeaza acolo unde este necesara.
Pe piata de profil exista doua tipuri de hidrofoare importante:
Sunt cele care extrag apa la o adancime a aapei de pana la 7-8 metri si reprezinta varianta mai avantajoasa din punct de vedere al pretului fata de celalalt tip. Au avantajul unui motor foarte economic, pentru ca nu lucreaza cu presiuni foarte mari. Dezavantajul sta in limitarea utilizarii, avand in vedere faptul ca nu poate fi folosit la adancimi mari.
Performanta este cuvantul cheie in cazul acestui tip de hidrofor. Puterea motorului este mare, pentru a face fata cu succes extragerii apei de la adancimi foarte mari, de peste 8, ajungand pana la 25-30 metri sau chia rmai mult. Pretul este mai crescut si consumul energetic mai mare.
Tineti cont de aceste aspecte inainte de a achizitiona un hidrofor
- Luati in considerare numarul de persoane dintr-o familie sau dintr-o gospodarie atunci cand cumparati un hidrofol. Pentru o destinatie casnica a unei familii de 4 persoane sau mai mult, este indicat sa optati pentru un hidrofor cu un vas de minim 50 litri. In felul acesta numarul de porniri/opriri se micsoreaza, determinand un consum al curentului electric mult mai mic, dar si o crestere substantiala a duratei de viata a hidroforului.
- Luati in considerare inoxul ca material pentru fabricarea vaselor de hidrofor. Explicatia este simpla – inoxul nu va altera cu particule de rugina apa care va ajunge sa fie folosita in casa.
- Completati lunar cu o pompa cu manometru, presiunea de aer din vasul de hidrofor pentru a creste durata de folosinta a acestuia, in parametri normali. Acest procedeu este recmandat pentru ca in interiorul vasului de hidrofor este prezenta o membrana de cauciuc in care se formeaza presiune de apa.
Vedeti oferta de hidrofoare a magazinului online shop-einstal.ro!
In cadrul acestui magazin online veti gasi o gama variata de produse si accesorii destinate instalatiilor, indiferent de volumul necesar.
Pentru achizitii sigure, va rugam sa contactati unul dintre membrii echipei, care va va ajuta sa luati cele mai bune decizii.