centrale pe lemne

Centrale pe lemne – o optiune sigura, eficienta si economica

Sunteti in cautarea unei solutii avantajoase pentru incalzirea locuintei si pentru incalzirea apei menajere? Centrala pe lemne reprezinta in acesta caz  o alegere inspirata. Sun o multime de companii de piata de profil care vin in intampinarea dumneavoastra cu diverse variante constructive ale acestor echipamente, dintre care puteti alege in functie de necesitati.

Voi ce alegeti? Centrale pe lemne sau centrale pe gaz?

Incalzirea pe lemne este una dintre solutiile cele mai la indemana pentru orice locuinta, acest tip de incalzire fiind recomandat in special in acele zone in care nu exista acces la gaze. Pentru a putea opta pentru o astfel de centrala, este necesar sa dispuneti de o camera tehnica de minim 3/3 m cu usa si geam, plus o gura de aerisire. Astfel, veti putea depozita si usca lemne pentru a le utiliza corect in centrala. Costurile de exploatare sunt mici, iar eficienta si durata de viata indelungata a centralelor pe lemne sunt garantate.

Acelor persoane carora nu le place sa aiba grija intretinerii focului, care nu au timp pentru acest lucru si care au acces la curent trifazic, le recomandam si pompa de caldura aer apa.

Pentru a va face o idee in ceea ce priveste costurile aproximative pentru achizitionarea unei centrale pe lemne adecvate ca si marime, trebuie sa efectuati un calcul simpu: mp* inaltime * 40 /1000 => kw necesari pentru o casă izolata cu polistiren de 8-10 cm.

Avantajele acestor centrale pe lemne

Centralele termice pe lemne reprezinta o alternativa excelenta la sobele clasice, fiind extrem de durabile, eficiente, practice, sigure in exploatare si economice. Ele extrag maximul de energie termica din combustibilul solid, randamentul fiind unul excelent. Avand in vedere costurile reduse pe care le implica, aceste centrale pe lemne sunt ideale atat pentru case unifamiliale, cat si pentru case cu mai multe familii.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.