cum sa curat canapeaua de piele

Cum sa curat canapeaua de piele?

Mobilierul din piele poate părea intimidant din punct de vedere al curatarii si al intretinerii, dar este surprinzător de ușor de îngrijit! Cu o întreținere obișnuită, cum ar fi aspirarea și ștergerea cu o cârpă din microfibră o dată pe lună, puteți să vă păstrați mobilierul în formă buna foarta multa vreme. Tratarea petelor pe mobilierul tău din piele este destul de simplă, petele de cerneală, grăsime și băuturi pot fi curățate cu puțină grijă și atenție.

Pentru intretinerea lunara a unei canapele de piele:

1.Se aspiră întreaga piesă de mobilier o dată pe lună. Utilizați accesoriul potrivit al aspiratorului pentru a curăța crăpăturile canapelei. Îndepărtați toate pernele și îndepărtați toate murdăriile vizibile. Utilizați atașarea periei moi pentru a curăța și suprafața mobilei.

2. Ștergeți mobila cu o cârpă din microfibră de sus în jos. Utilizați o cârpă din microfibră curată și uscată pentru a da o întreagă bucată de mobilier. Începeți la partea superioară a mobilierului și lucrați în jos, astfel încât orice praf sau murdărie să nu intre in contact cu portiunile deja șterse. Atentie pe zonele care sunt colorate sau deosebit de murdare, astfel încât să le puteți trata mai târziu.

3. Se amestecă oțet in părți egale cu apă pentru a crea o soluție de curățare. Într-un castron mic, combinați 1/2 cană (120 ml) de apă cu o jumătate de cană (120 ml) de oțet alb. Pentru a preveni vărsarea amestecului, așezați castronul intr-o zona stabila, cum ar fi podeaua. Testați-vă aceasta solutie de curățare pe o suprafață ascunsa mai întâi, pentru a verifica reactia cu pielea canapelei.

Stergeti cu un prosop de microfibră curat orice umiditate excesivă care rămâne. Evitați lăsarea petelor umede.

4. Aplicați un balsam la mobilierul dvs. din 6 in 6 luni. Citiți cu atenție instrucțiunile producătorului înainte de a aplica balsamul. În general, aplicați balsamul pe o cârpă curată și frecați-l în piele folosind mișcări blânde, circulare. Asigurați-vă că verificați cât timp trebuie să fie lăsat singur înainte de a utiliza mobilierul.

Pentru curatarea de pete a unei canapele de piele:

1.Actionati cat mai repede posibil de la incident. De îndată ce se produce o murdarire, stergeti cu niște prosoape de hârtie curățate pentru a curata cea mai mare parte a acesteia. Apoi, luați o cârpă curată și uscată și ștergeți zona patata prin apăsarea repetată a acesteia. Împingerea scurgerilor ar trebui să ajute la formarea oricărui lichid sau a materiei care a început deja să pătrundă în piele.

2. Ștergeți grăsimea cu o cârpă uscată și o bicarbonat de sodiu. Dacă pielea dvs. este pătată cu unt, loțiune de corp, ulei sau orice alt fel de grăsime , folosiți o cârpă uscată pentru a șterge cât mai mult din ea. Odată ce grăsimea a fost îndepărtată în cea mai mare parte, puneti praf de copt in cantitate generoasa peste pată, astfel incat sa fie complet acoperită. Lăsați timp de 2 până la 3 ore, apoi ștergeți-l cu o cârpă curată. Nu folosiți apă pentru a șterge petele de grăsime. Apa ar putea face ca grăsimea să pătrundă în piele, mai degrabă decât să o îndepărteze. Praful de copt ajută la extragerea grăsimii din piele, facilitând ștergerea rapida si eficienta a acesteia.

3. Utilizați spirt pentru a aborda petele de cerneală pe mobilierul din piele. Stergeti cu o discheta de bumbac în alcool și frecați-l cu grijă, pentru a nu crea o umezeala prea mare. Folositi o mișcare de sus în jos, mai degrabă decât frecarea zonei. În funcție de dimensiunea petei, poate fi necesar să utilizați mai mult de o discheta de bumbac. Atunci când observați că bumbacul pare a fi colorat, schimbați-l pentru unul nou.

Voi ce alte metode cunoasteti?

CITESTE SI Cum curat mai usor dupa animalul de companie


Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.